Skip to content Skip to footer

10 lucruri pe care trebuie neapărat să le încerci când ești în SUA

SUA este unul dintre cele mai întinse state ale lumii, cunoscută și drept “țara tuturor posibilităților” și, de obicei, o vacanță nu-ți poate oferi posibilitatea de a vizita totul. Dar de unde să începi și ce să vizitezi mai întâi, având în vedere că atât Coasta de Est, cât și Coasta de Vest sunt la fel interesante și-ți oferă o multitudine de obiective de vizitat? unde sunt?

Dintre care parcuri, monumente naționale, stadioane de baseball, fotbal american, terenuri ale unor echipe de baschet legendare, cazinouri cu jocuri cala aparate, plaje și călătorii uimitoare poți alege astfel încât să ai parte de cele mai reprezentative, mai populare, mai frumoase, mai istorice, mai distractive, mai delicioase și momente marca 100% Made în America?

  1. Vizitează barajul Hoover și joacă jocuri de noroc în Vegas în aceeași zi!

Închiriază o mașină și vizitează Barajul Hoover, una dintre cele mai impresionante monumente ale țării, mai întâi (este la mai puțin de o oră de mers cu mașina de la Vegas), pentru că mai apoi să-ți încerci norocul în unicul loc de pe Pământ în care Zeița Norocului este prezentă la datorie, în Las Vegas, capitala mondială a cazinourilor terestre.

  1. Bucură-te de curcubeul de la Cascada Niagara

Sigur, poate că este una dintre cele mai populare destinații turistice recomandate în SUA, dar, nimic nu se compară cu o plimbare cu vaporașul “Maid of the Mist” și un curcubeu văzut de la baza cele mai celebre cascade din lume.

  1. Condu din Miami spre Key West

Una dintre cele mai tari drumuri din America, “Autostrada de peste mări” (cunoscută drept cea mai sudică zonă din SUA) se întinde pe o distanță de 113 mile peste 42 de poduri (inclusiv Podul Seven Mile) în toate Florida Keys. Odată ce ajungi la cel mai sudic punct din Key West, cere o felie de plăcintă de lămâie de la Blue Heaven și plimbă-te pe strada Duval pan ajungi la South Beach.

  1. Petrece o zi în Sf. Augustin

Cel mai vechi oraș din Statele Unite (datează din anul 1565) este, de fapt atât de grozav cu toate că este denumit destinația cea mai subevaluată din Florida. După ce te-ai bucurat de arhitectura colonială spaniolă, petrece-ți ziua la pescuit la mare adâncime, iar seara într-un bar de noapte sau făcând un tur nocturn prin partea istorică a orașului.

  1. Vizitează Parcul Național Yellowstone

Cu siguranță, Parcul Național Yellowstone aparține acestei liste, mai ales că poți conduce prin parc, bucurându-te de gheizerele care aruncă apă la aproape câțiva zeci de metri în aer.

  1. Bucură-te de unicitatea Amfiteatrului Canyon Bryce

Formațiunea de stânci naturale este una dintre cele mai uimitoare atracții din lume. Și dacă nu-ți place să conduci pe autostrada 63, te poți plimba călare.

  1. Ia lecții de surfing în San Diego

Înscrie-te la școala de surfing din Mission Beach sau, dacă te simți în putere încearcă o întrecere unu-la-unu în Del Măr.

  1. Mergi la rodeo în Wyoming

Cody Nite Rodeo se întâmplă în fiecare noapte de vară în Cody și se desfășoară de 76 de ani. Aceasta este capitală rodeo a lumii și nu este nicio exagerare.

  1. Vizitează Muntele Rushmore

Înainte de a privi la președinții americani a căror fețe sunt sculptate în roca unui munte întreg bucură-te de un drum prin Pădurea Națională Black Hills.

  1. Traversează Podul Golden Gate

Începe cu Golden Gate Național Rec Area, trece peste pod, mergi la Alcatraz, apoi termină-ți călătoria în Golden Gate Park. După ce ai mers pe jos, ar trebui să te urci într-o telecabină, ,ai ales că vorbim despre San Francisco, orașul american cu cele mai multe dealuri.